Webinar Toegang voor mensen met een psychische stoornis tot de Wet langdurige zorg (GGZ naar Wlz)

Met ingang van 1 januari 2021 gaan GGZ-cliënten met een psychische stoornis die langdurige zorg nodig hebben, over naar de Wlz. Wat verandert er? Wat betekent dit voor jouw rol of organisatie en wat merken cliënten hiervan?

Plaatje voor aankondiging webinar

Webinar

We vertellen je hier graag meer over op 2 juli van 12.00-13.30 uur tijdens het webinar ‘Toegang voor mensen met een psychische stoornis tot de Wet langdurige zorg (GGZ naar Wlz).’

Achtergrond

Het Korsakov Kenniscentrum organiseert dit webinar samen met Actiz en het NKOP (Nederlands Kenniscentrum voor Ouderen Psychiatrie) speciaal voor zorgaanbieders die een gespecialiseerd aanbod hebben voor de doelgroep mensen met een psychische aandoening, zoals onder meer Korsakov, die hun leven lang intensieve geestelijke gezondheidszorg (GGZ) nodig hebben.

Per 2021 gaat de nieuwe wet in. We bieden je de mogelijkheid om je goed te laten informeren over de komende wetgeving. Je kunt vragen stellen aan de sprekers en beleidsmakers van uitvoerende instellingen vanuit de langdurige zorg aan specifieke doelgroepen.

Programma

  1. Welkom en korte introductie (KKC/Actiz,NKOP)
  2. Informatie wetswijziging “Mensen met een psychische stoornis tot de Wlz (VWS)
  3. Bekostiging GGZ in de Wet langdurige zorg (Wlz) (Nza)
  4. Zorginkoopbeleid GGZ in de Wlz en de kwaliteitsuitgangspunten (ZN-Zorgkantoren)
  5. Informatie over indicatiestelling GGZ in Wlz (CIZ)
  6. Vragen

Aanmelden

Wil je meedoen? Meld je zo snel mogelijk aan!