26 maart Werkbijeenkomst Hilversum: De impact van de IQ-test bij autisme (GEANNULEERD)

Let op: deze activiteit heeft al plaatsgevonden

Activiteitendata
-
Hilversum

Service Station (Fresh Forward), Larenseweg 279 in Hilversum.

Het Service Station ligt op ongeveer 15-20 minuten lopen van station Hilversum (of een paar minuten met de OV-fiets) en is ook bereikbaar met de bus.

Meer informatie: Locatie Service Station

Vanwege de maatregelen rond het Corona-virus kan deze bijeenkomst helaas niet doorgaan.

Foto van een jongere

Niet ieder kind ontwikkelt zich ‘volgens het boekje’. Juist bij die kinderen is vaak behoefte aan inzicht in de intelligentie. Daarvoor wordt een IQ-test afgenomen. De uitslag van die test is heel bepalend. Bijvoorbeeld voor het onderwijs en de zorg die het kind krijgt. Maar hoe betrouwbaar is die uitslag eigenlijk?

Rond dit onderwerp organiseert OPaZ van het ministerie van VWS een aantal werkbijeenkomsten. 26 maart zijn we in Hilversum met biopsycholoog Martine Delfos en ACIC (AutismeCentrum In Contact).

De bijeenkomst

Inloop vanaf 9.30 uur. Het programma start om 10.00 uur.

  • Korte introductie over programma OPaZ.
  • Biopsycholoog Martine Delfos vertelt vanuit haar wetenschappelijke achtergrond en jarenlange therapeutische praktijkervaring over het ontstaan en de impact van de IQ-test, onder meer bij kinderen met autisme.
  • Margriet Tielen (orthopedagoog), Deborah Ng (psycholoog) en Talitha de Leeuw (psycholoog) van ACIC delen hun praktijkervaringen. Zij werken dagelijks met leerlingen die zijn vastlopen in het reguliere en/of speciale onderwijs.
  • Ruimte om knelpunten en mogelijke oplossingen in te brengen voor de zorg en educatie van kinderen en jongeren die (nog) niet spreken of bij wie de intelligentie om andere redenen mogelijk onterecht laag wordt ingeschat. 

Voor wie?

Deze bijeenkomst is bedoeld voor ouders, leerkrachten en andere onderwijsprofessionals, zorgverleners, cliëntondersteuners, orthopedagogen en andere gedragskundigen, Wmo-medewerkers, medewerkers van zorgkantoren, enzovoort. En ieder ander met interesse in dit onderwerp.

Aanmelden is helaas niet meer mogelijk, het maximum aantal deelnemers is bereikt. Je kunt je nog wel aanmelden voor 23 april in Arnhem of 8 mei in Den Haag.

Sfeerfoto jongen met autisme