23 april Webinar: Impact van de IQ-test

Activiteitendata
-
Online

Vanwege de maatregelen rond het Corona-virus kan de fysieke bijeenkomst helaas niet doorgaan. We organiseren daarom op 23 april een online webinar.

Aan de online bijeenkomst kunnen maximaal 100 mensen deelnemen.

Foto van een jongere

Niet ieder kind ontwikkelt zich ‘volgens het boekje’. Juist bij die kinderen is vaak behoefte aan inzicht in de intelligentie. Daarvoor wordt een IQ-test afgenomen. De uitslag van die test is heel bepalend. Bijvoorbeeld voor het onderwijs en de zorg die het kind krijgt. Maar hoe betrouwbaar is die uitslag eigenlijk?

Rond dit onderwerp organiseert OPaZ een aantal bijeenkomsten. Donderdag 23 april is er een online webinar.

Programma

  • Korte introductie over OPaZ en de aanleiding voor de bijeenkomsten rond IQ-testen
  • Maartje Radstaake, docent pedagogiek aan de universiteit van Nijmegen, gaat in op de betrouwbaarheid van de IQ-test en vertelt over leerpotentieel onderzoek (dynamisch testen).
  • Stijn Deckers van Stichting Milo vertelt over communicatie en cognitie en deelt praktijkvoorbeelden van kinderen en jongeren bij wie de intelligentie pas gezien werd toen ze ondersteunde communicatie kregen aangeboden.

Voor wie?

Deze bijeenkomst is bedoeld voor iedereen met interesse in dit onderwerp: (ouders van) mensen die dit zelf meemaken, leerkrachten en andere onderwijsprofessionals, zorgverleners, cliëntondersteuners, orthopedagogen en andere gedragskundigen, Wmo-medewerkers, medewerkers van zorgkantoren, enzovoort. En ieder ander met interesse in dit onderwerp!

Aanmelden

Deelname is gratis. Je kunt je aanmelden bij Jasper Muskiet, j.muskiet@minvws.nl.