Sfeerfoto

Rapportage praktijkinitatief 'Rommelruimte' versie 0.9

Lees mee met het rommeldossier

Wat is de regelvrijheid van organisaties en professionals bij complexe zorgvragen? Hoe kun je anders kijken naar en omgaan met wet- en regelgeving? Het VWS-programma Ondersteuning Passend Zorgaanbod (OPaZ) onderzocht met het praktijkinitiatief ‘Rommelruimte’ de mogelijkheden en bracht de succesfactoren in kaart. We organiseerden kleine bijeenkomsten, werden uitgenodigd door kleinschalige zorg- en wooninitiatieven zelf en voerden met hen persoonlijke gesprekken.

Deel je feedback!

In het Rommeldossier hebben we de opbrengsten van deze ervaringen verzameld. Aangevuld met een aantal aanbevelingen om ruimte voor kleinschalige initiatieven te organiseren zodat zij de zorg kunnen (blijven) leveren die passend is bij de vraag van cliënten. Ook hebben we een gespreksfolder ontwikkeld als instrument voor (startende) kleinschalige initiatieven om het gesprek met gemeente, zorgkantoor en andere organisaties beter te stroomlijnen.

Dit dossier en de gespreksfolder willen we binnenkort gaan delen met iedereen die hier iets over wil en moet weten. Voordat we dat doen horen we graag van onze trouwe community! Herken jij je in de inzichten die we hebben opgedaan? Roept het dossier of de gespreksfolder vragen bij je op? Laat ons tot 15 juliweten wat je ervan vindt. Dat kan door een mail te sturen naar j.muskiet@minvws.nl. In juli verwerken wij de feedback en zullen we via de OPaZ-kanalen de definitieve versie delen.

  • Download hieronder de conceptversie van het Rommeldossier
  • Download hier de conceptversie  van de Gespreksfolder

Alvast bedankt voor het meedenken!